Verona Modelexpo 2022

posted in: Nezařazené | 0

Po pauze, dané covidem 19, se konečně uskutečnilo každoroční setkání italských plastikových modelářů s mezinárodní účastí v řádném termínu. Letos se konalo ve dnech 12.-13.3.2022 na tradičním výstavišti VeronaFiere. Po domluvě v předsednictvu KSPlM bylo rozhodnuto se zúčastnit této akce jako propagaci naší organizace, protože letos byla vzhledem k omezením vynechána soutěžní část. Jelikož se letos nemohl zúčastnit předseda celorepublikového klubu, Petr Šámal, byl zajištěním akce pověřen člen předsednictva Jiří Brož. Bohužel, vzhledem k tomu, že oslovených řada členů z naší organizace nesplňovalo požadavky pro účast (neměli tři očkovaní proti covidu 19) a další měli obavy z nákazy, se celkový počet zmenšil na pouhé tři účastníky. Přesto se nám podařilo celou akci zajistit.

Po příjezdu na místo se nás ujali modeláři z partnerského IPMS Verona a pomohli nám se stavbou našeho stánku. Bohužel i zde se projevila epidemická situace a chyběly některé kluby z jihu Itálie. Součástí naší expozice byla i expozice našich sponzorů- firem Eduard a Special Hobby. Expozice byla samozřejmě neprodejní a vzorky jsme ponechali na místě pro spřátelené kluby. Ze zahraničních účastníků se kromě našeho klubu zúčastnili výstavy ještě řečtí modeláři.

Modelexpo bylo letos oproti minulým ročníkům menší, bylo ovlivněné epidemií, ale to neodradilo návštěvníky, kteří se dostavili ve stejném množství jako každý rok. Všichni striktně dodržovali nošení respirátorů v uzavřených prostorech a bez třetí dávky očkování se neměl nikdo šanci na výstaviště dostat. Kontrola byla důkladná. O naši expozici byl velký zájem a padlo mnoho dotazů, jak na vystavované modely, tak na vzorky sponzorů.

Byli jsme pozváni na konferenci IPMS Italia, která se konala ve konferenčním sále výstaviště a zde jsme převzali ocenění IPMS Italia za spolupráci.

Samotná akce končila 13.3.2022 v 18:00, kdy jsme mohli rozložit stánek a odjet domů.