Mistrovství republiky mládeže v plastikovém modelářství pro rok 2022

posted in: Nezařazené | 0

Pro letošní rok se pořadatelství ujal KPM Mariánské Lázně. Mistrovství se konalo 25.6.2022 v Kulturním domě Marion, Plzeňská 8, Velká Hleďsebe.

Již v pátek se vše připravilo členy klubu a dalších přítomných.Stoly se připravily pro obě soutěže jenom na MR mládeže se přihlásilo čtyřicet modelářů s více jak sedmdesáti modely.Na soutěže pohárů se přihlásilo padesát mladých modelářů a sedmdesát seniorů.Modelů se objevilo na výstavních plochách kolem čtyřset kousků.K vidění byly modely všech modelářských kategorií.

Na MR byli nominováni rozhodčí svazem SMČR a zůčastnilo se jich 15 a obsáhli všechny kategorie vyhlášené v rámci soutěže.V průběhu bodování kategorií byly v přiléhajících prostorách rozjety akce pro zúčastněné modeláře a veřejnost.mladí modeláři si vyzkoušeli pilotovat různé typy letadel na simulátorech,Venkovní prostory byly využity prodejními stánky a to jak s modelářským zbožím tak s různými pochutinami.Po vyhodnocení soutěže Pohárů se v 15 00 rozběhlo vyhlašování vítězů.

Mladí dostávali diplom a modely k daným kategoriím.Senioři pak diplom a pohárek s logem soutěže.V kategorii speciálních cen bylo vyhlášeno třicet dva vítězů.

V 17 00 bylo zahájeno vyhlašování mistrovství republiky.

Ceny věnovali do soutěže firmy EDUARD a firma SPECIÁL HOBBY jejich kvalitní stavebnice nemalé hodnoty okouzlily všechny zúčastněné.Děkujeme těmto již tradičním sponzorům z celého srdce.Nebýt těchto modelů tak kolem sedmdesáti modelářů by nebylo uspokojivě poděleno.

V MR dostávali mladí modeláři ve věkových kategoriích mladší žáci .starší žáci a kadeti medaile (zlaté ,stříbrné a bronzové)diplomy a již níže uvedené modely.

V soutěžích pohárů byly udéleny dvě nejlepší ceny a to pohár ML a pohár Velké Hleďsebe.

Ceny předala starostka Velké Hleďsebe paní Lampertová-Brožová,Pohár Mar.Lázní získal pan Jan Merhaut s modelem formule Wolf a pohár VH pak získal pan Karel Šutt s diorámou.

Výsledky ke stažení zde:

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2022/08/MRM-2022-MlZ.pdf

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2022/08/MRM-2022-StZ.pdf

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2022/08/MRM-2022-Kad.pdf

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA