Mistrovství České republiky seniorů v plastikovém modelářství pro rok 2023

posted in: Nezařazené | 0

Bodovací soutěž plastikových modelů dle pravidel KSPlM SMČR

9. září 2023

Místo konání: Krajská vědecká knihovna Liberec, Rumjancevova 1362/1, Liberec I – Staré Město https://www.kvkli.cz/

Pořadatel: Svaz modelářů České republiky (SMČR)

Pověřený klub: SPL Liberec – Spolek přátel letectví modelářský klub p.s.

Funkcionáři: Ředitel soutěže: Jiří Zahradník

Sportovní komisař: Miloš Völkl

Technický ředitel: David Maier

Organizační podpora: členové SPL Liberec

V sobotu 9.3 Krajské vědecké knihovně v Liberci se konalo MR seniorů ČR v plastikovém modelářství. Akce byla propagována jak na těchto stránkách, FB a Modelfóru. Členové klubu pracovali průběžně a tak nedošlo k nijakým zádrhelům jak v elektronickém přihlašování, tak v zajištění místa konání.

Samotné místo konání- Krajská vědecká knihovna byla vybrána naprosto vhodně- výborné, dostatečně světlé prostory s bohatým zázemím umožňovaly důstojný průběh soutěže.

Již v pátek.8.9.2023 se sešli členové SPL Liberec, aby prostory připravili. Večerní „předletová příprava“, které se zúčastnili i někteří rozhodčí akci jednoznačně prospěla.

Soutěžící a rozhodčí se sjížděli v sobotu ráno ze všech koutů republiky, včetně hostů ze Slovenska.

Po úvodním slovu ředitele soutěže Jiřího Zahradníka a polního kaplan Petra Šabaka započalo bodování. Na startovní čáře stálo celkem 99 modelů. Převážně kvalitních, výborně zpracovaných, i když se našlo i pár, kde by si autoři měli sáhnout do duše, zda se této soutěže mají zúčastnit.

Během bodování probíhaly v sále zajímavé přednášky, například o ponorce Reichenberg. Přibližně v 16:00 bylo dobodováno a byly vyvěšeny výsledky. Protest nebyl podán žádný a proto bylo přikročeno k vyhlášení výsledků. Po vyhlášení jednotlivých kategorií byly předány speciální ceny, v nichž kralovala „Best of Show“ Cena udílená firmou Eduard, tzv. Ušoun. Toho si odvezl Robert Lebl do Českých Budějovic.

Co dodat závěrem. MR seniorů pro rok2023 byl velmi vydařený, jak organizačně, tak prostory, i modely. Snad se příští rok setkáme ve stejném množství, i přes klacky, které nám Česká unie sportů hází pod nohy.

Ke stažení:

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2023/06/Propozice_MR_ČR_sen_2023_v2.doc

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2023/06/Propozice_MR_ČR_sen_2023_v2.pdf

Zůčastněné kluby:






Ušoun- Best of Show