Informace ke kvalifikacím na MČR 2024

posted in: Nezařazené | 0

Pro Mistrovství ČR 2024 se kvalifikovali modeláři uvedení v přiložené tabulce.

dále

Předsednictvo rozhodlo o možném vydání divokých karet ke startu na Mistrovství republiky 2024.

Pro dospělé budou k dispozici nejvýše tři divoké karty, o jejichž udělení rozhodne předsednictvo jeden měsíc před konáním Mistrovství. Divoká karta může být udělena modeláři, který do doby rozhodnutí pravidelně v daném roce figuruje na předních příčkách výsledkových listin soutěží pořádaných pobočnými spolky SMČR, a to i v případě, že dotyčný modelář není členem SMČR. Zároveň si předsednictvo vyhrazuje právo neudělit žádnou divokou kartu.

Pro mládež bude k dispozici nejvýše 16 divokých karet rozdělených do několika skupin.
Dle základních podmínek shodných s kategoriemi dosplělých mohou být přiděleny až 4 divoké karty a dalších 6 s věkovým omezením pro mladší žáky. Dále mohou být přiděleny 3 divoké karty speciálně za průběžné výsledky v kategoriích plavidel (kat.VI), a 3 divoké karty za výsledky v kategoriích civilních dopravních prostředků (kat. III).
Získání těchto „oborových“ divokých karet nezavazuje k účasti v konkrétní kategorii, dotyční modeláři se mohou na mistrovství přihlásit do kterékoli.
Předsednictvo si opět vyhrazuje právo divoké karty neudělit.

Základní myšlenkou použití divokých karet je oživení obzvláště mistrovství mládeže a podpora méně obsazovaných kategorií mezi mládeží.

Zároveň předsednictvo KSPM stanovuje kvalifikační požadavek pro Mistrovství republiky dospělých 2025 na hodnotu 10 bodů a kvalifikační požadavek pro Mistrovství republiky juniorů 2025 na hodnotu 5 bodů.

Nominovaní pro MČR 2024.pdf

http://ipmscze.cz/wp-content/uploads/2024/01/Nominovaní-pro-MČR-2024.pdf